Rozvíjení rodinného podnikání s pilami Wood-Mizer na francouzském Azurovém pobřeží

Restoring Family Sawmilling Business with Wood-Mizer LT20 in Cote d’Azur, France

 

Společnost Spinelli Palanca Services má více než stoleté zkušenosti s těžbou dřeva, mýcením, oklešťováním a kácením stromů. Rodinná firma byla založena v roce 1912 a její vývoj se vyvíjel po celé generace. V roce 2014 podnik převzali dva vášniví dřevaři - Sebastien Spinelli a jeho partner Cyril Palanca, aby pokračovali v rodinném dědictví a zároveň zachovali nejvyšší kvalitu služeb. 

"Práci se dřevem máme v rodině," vysvětluje Sebastien Spinelli, spolumajitel společnosti. "Všechno o dřevě jsem se naučil od svého dědečka a otce, kteří pracovali jako dřevorubci a pilaři. Můj otec Didier Spinelli vybudoval pilařskou firmu v Castagniers a já jsem se k němu připojil v roce 2014. Díky strojům a nástrojům Wood-Mizer jsme na Azurovém pobřeží vytvořili obchod se dřevem."

V současné době se firma Spinelli Palanca Services nachází v L'Able nedaleko Malaussène, pouhých 45 minut jízdy autem od pobřeží Středozemního moře. Kromě výroby kvalitního dřeva pro různé stavby a konstrukce nabízí společnost prořezávání, probírku a zastřihování všech druhů stromů, udržování zeleně v soukromých domech i na veřejných prostranstvích a výrobu kvalitního palivového dřeva. "Jsme tým zapálených lidí, kteří své dovednosti a odborné znalosti uplatňují v různých službách zaměřených na dřevo a zároveň dbají na ohleduplnost k životnímu prostředí. Jsme držiteli certifikátu PEFC a patříme k celosvětovému programu podporujícímu odpovědné a udržitelné lesní hospodaření," ujišťuje Sebastien.

 

 

Zaměstnanci společnosti Spinelli Palanca Services jsou známí tím, že jsou dobře vyškoleni v provádění nejrůznějších prací v zahradách, parcích a lesích a jsou zvyklí pracovat v obtížných podmínkách, jako je například vysokohorská těžba dřeva. 

Pilařská činnost společnosti Spinelli Palanca je založena výhradně na nástrojích a strojích Wood-Mizer. "Spolupráce začala zhruba před dvěma lety, kdy jsme na internetu našli informace o společnosti Wood-Mizer. Zakoupili jsme stacionární pilu LT20 s ložem dlouhým 7,2 m a omítačku prken EG300. Pro údržbu originálních pilových pásů Wood-Mizer používá obsluha ostřičku BMS250 a šrankovník BMT150. Pila LT20 je nejdůležitějším strojem v naší pilařské dílně, protože nám pomáhá zvyšovat hodnotu místního dřeva a dodávat zákazníkům výrobky nejvyšší kvality," říká Sebastien.

"Pila LT20 s prodlouženým ložem vyrábí dlouhé trámy, které jsou žádané v oboru staveb domů a střech. Z místních lesů dovážíme do údolí měkké dřevo, jako je borovice, smrk a jedle, z nichž vyrábíme různé tesařské výrobky pro bydlení, obklady a střešní krytiny. Úspěšní jsme také v oblasti zahradnických a krajinářských úprav," zdůrazňuje Sebastien. "Mezi zákazníky roste tendence kupovat výrobky z místního dřeva. Zdá se, že si lidé uvědomují hodnotu místního dědictví. Naše výrobky vycházejí z regionálních tradic a požadavků. Navazujeme na tradiční tesařské vzory z oblasti Azurového pobřeží a na krajinné úpravy charakteristické pro středomořské pobřeží."

 

 

Druhým důležitým strojem, který společnost Spinelli Palanca Services provozuje, je omítačka Wood-Mizer EG300. Dobře doplňuje pilu LT20 a zvyšuje efektivitu výroby dřeva. "Je to užitečný stroj, protože rychle a bez námahy ořezává hrubé strany prkna. I s méně zaškolenou obsluhou můžeme výrazně urychlit proces výroby kvalitních prken. Dnes provozujeme EG300 pouze se dvěma pilovými kotouči, ale v budoucnu chceme instalovat pět kotoučů a rozřezávat dokonale pravoúhlé kusy," říká Sebastien.   

Společnost Spinelli Palanca Services brzy rozšíří svůj provoz o průmyslovou pilu WB2000 a příslušenství pro zakládání kmenů a manipulaci s materiálem. "Chceme vybudovat průmyslovou pilařskou linku ve spolupráci s městem a místními sdruženími, která nám finančně pomáhají. S pilou WB2000 zvýšíme produktivitu, více zhodnotíme místní dřevo a dodáme zákazníkům kvalitnější výrobky," vysvětluje Sebastien Spinelli.

"Zařízení Wood-Mizer doporučuji všem pilařům, truhlářům a tesařům, kteří hledají efektivní, spolehlivá a hospodárná řešení pro zpracování dřeva. Srovnávali jsme pily Wood-Mizer s ostatními konkurenčními značkami a ujistili jsme se, že Wood-Mizer nabízí nejlepší poměr cena kvalita. Nyní inženýři Wood-Mizer vyvíjejí konfiguraci průmyslové řady WB2000, která bude nejlépe vyhovovat našim obchodním požadavkům," potvrzuje Sebastien.

 

 

Sebastien Spinelli a jeho společnost podpořili Francouzské dny otevřených dveří Wood-Mizer (French Open Days) a přivítali ve svém závodě desítky zákazníků, kteří mohli sledovat pilu Wood-Mizer v provozu. V březnu 2023 zde společnost Wood-Mizer předvedla klasickou mobilní pilu LT40, mobilní pilu LT20 WIDE, mobilní pilu LT15CLASSIC WIDE, dále stacionární pilu s dlouhým ložem LT20, omítačku EG300 a zařízení na údržbu pilových pásů využívané ve firmě Spinelli Palanca Services.

Více informací:  https://www.spinelli-palanca.fr/ 

 

***

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!