Technické sdělení

Pilařské systémy Wood-Mizer zvyšují produktivitu a šetří provozní náklady

Pilařské systémy Wood-Mizer slučují několik pilařských strojů do jednoho systému k výrobě řeziva pod větší kontrolou a efektivnějším způsobem. Tyto systémy jsou navrhovány a přizpůsobovány pro každého zákazníka a jeho konkrétní požadavky. Mohou být v rozsahu od linky dálkově ovládané pily LT70 přes chytré zpracování kmenů SLP1/SLP2 až k pokročilému pilařskému systému zpracování kmenů. Wood-Mizer má zkušený a velice věci oddaný tým inženýrů pro vývoj rozličných pilařských systémů, které produkují více řeziva a méně odpadu, omezují nároky na instalaci a výdaje na údržbu a snižují požadavky na lidskou práci.

Seriál Swedish Homestead: Jak prořezat les a nadělat palivové dřevo

Simeon Fuchs a a jeho bratr – švédští farmáři – nám vyprávějí, jak spravují své lesy, jaké zásady tvoří základ probírky lesa a jak produkují palivové dřevo z vytěžených kmenů břízy.

Seriál Swedish Homestead: Nemyslete na rychlé peníze – myslete na výrobek nejvyšší kvality

Pokračujeme v seznamování s video seriálem Swedish Homestead, vyprávějícím o moderním farmářském životě. Helmut Fuchs, zakladatel švédské usedlosti, se s vámi podělí o tom, jak tvrdá práce učinila z jeho pily LT40 rentabilní investici.

Šrankovníky Wood-Mizer pro efektivní údržbu pilového pásu

V pilařském provozu konají pilové pásy obrovskou práci při řezání kmenů na hodnotný stavební materiál. Aby se z každého jednotlivého kmene vyrobily hranoly a prkna nejlepší kvality, je třeba pilové pásy řádně udržovat ostřením a nastavováním šranku jejich zubů. Jen dobře udržované pilové pásy zaručí maximální řezný výkon.

Ostřičky pilových pásů Wood-Mizer – základní nástroje pro údržbu pilových pásů

Každý pilový pás potřebuje řádnou údržbu, aby efektivně a přesně řezal. V pilařském procesu se i ten nejlepší pilový pás dříve či později ztupí, jeho hrany mají pak sníženou schopnost účinně řezat a zuby ztrácejí správný tvar. Existuje způsob jak to napravit – potřebujete vaše pásy naostřit pomocí specializovaného stroje, brusného kotouče a minerálního oleje pro broušení. Po naostření je třeba nastavit šrank zubů pilového pásu, aby byl pás připraven k řezání.

Porozumět pilovým pásům: Jak vybrat profil pilového pásu

Použití nejlepšího pilového pásu je klíčem ke zvýšení produkce, zlepšení kvality řezu a snížení nákladů na vlastní řezání. Wood-Mizer vyrábí v oboru přední sortiment pilových pásů s více než 100 kombinacemi založenými na profilu, šířce, tloušťce, rozteči zubů a materiálu pásu pro jakýkoli druh řezání nebo rozmítání od syrového měkkého dřeva po abrazivní tvrdá dřeva. S širokou nabídkou dostupných možností může být výběr pilových pásů tak, aby nejlépe splnily vaši konkrétní operaci naprosto dokonalý.

Dřevoobráběcí stroje Wood-Mizer – Často kladené dotazy

Specialisté firmy Wood-Mizer – produktový manažer Radoslaw Adamkiewicz a inženýr technické podpory Adrian Bugala – odpovídají na dotazy o tvarovačkách/srovnávačkách Wood-Mizer.

Jak prodloužit život pilového pásu

Odstraňte prostoje a řežte s těmito 10 užitečnými radami pro zvýšení očekávané životnosti vašeho pilového pásu.

Jak vybrat pilový pás

Se stovkami kombinací založenými na profilu a materiálu, každý zub pilového pásu Wood-Mizer je přesně nastaven počítačově řízeným zařízením a kompletně zbroušen od špičky ke špičce s použitím vynikající brusné technologie pro zajištění té nejvyšší kvality výkonu pilového pásu. Pilové pásy Wood-Mizer jsou vyráběny v Evropě a u všech se kontroluje kvalita průchodem více než 100 testy a prohlídkami od výběru surového materiálu po konečné broušení. Jsou kompatibilní s řadou značek pil a modelů, můžete se spolehnout na pily Wood-Mizer a pilové pásy pro jejich nepřekonatelnou kvalitu, přesnost a výkon v každém prkně.

Jak připravit vaši pilu na studenou zimu

Řezání za studeného počasí může být náročné, nicméně tady je seznam věcí ke kontrole, která zajistí, že vy i vaše pila budete připraveni vyrovnat se se zimní pilařskou sezónou.

Položky 21 až 30 z celkových 47

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!