Články

Moudré využití městského dřeva v Londýně

Londýnský platan (Platanus x acerifolia) je kříženec amerického a orientálního platanu. Jeden z těchto platanů sídlil na Eric Street, vytvářel příjemný domov pro brouky a další hmyz a pohlcoval neobvyklých 130 let londýnský smog. Ale stavební rozmach v londýnském East Endu během posledních desetiletí způsobil, že strom už nebyl bezpečný a bylo rozhodnuto jej porazit. S růstem zájmu o koupi lokálních výrobků je městské dřevo cenným zdrojem, který umí přitáhnout ekologicky uvažující kupce nábytku.

Kanadská zkušenost: Stavba skleníku

Dlouhá léta snil Stan Kujala o stavbě skleníku na svém pozemku na břehu jezera v Port Alberni v Britské Kolumbii. “Moje žena i já jsme už roky zanícenými pěstiteli zeleniny,” říká Stan. “Vždycky jsme chtěli postavit skleník, abychom prodloužili pěstitelskou sezónu.”

Nahrazování starých pil moderním zařízením v Indonésii

Jak roste cena kmenů, získání větší výtěžnosti z každého jednotlivého kmenu nutí indonéské firmy modernizovat své pilařské strojní vybavení.

Historie pily LT40: Upgrade řezné hlavy a panelu ovládání

DNES se model pily Wood-Mizer LT40 vytvořený v roce 1982 nazývá „legendární”, protože navždy změnil způsob jakým lidé proměňují kmeny na dřevo. Umožnil každodenním uživatelům vyrábět hotová prkna a trámy rychle a efektivně, a nejdůležitější je – mobilita, umožňující zpracování dřeva přímo na místě. V osmdesátých letech také pila LT40 otevřela nový směr ve stavbě mobilních strojů pro zpracování kmenů.

Udržitelná správa lesa pro místní komunity v Itálii

Po více než 20 uplynulých let spoléhá italská organizace Alta Val di Suza Forestry Consortium of Turin (dále jen Společenství) na pily Wood-Mizer k dosažení dvou cílů udržitelné správy lesa – ochrany životního prostředí a efektivního využívání dřeva jako suroviny.

Vznikající ekonomika městského dřeva

New York Heartwoods je ženská společenská organizace ve Warwicku, stát New York. Podnik byl založen v roce 2010 s posláním regenerovat životaschopnost lesa a maximalizovat hodnotu "odpadových" stromů. Jedna ze spoluzakladatelek, Megan Offnerová, mluví o své vizi nové mezery na trhu vytvořené vznikající ekonomikou městského dřeva.

Pily a dřevozpracující zařízení Wood-Mizer pomáhají v rozvoji švédského dřevařského průmyslu

Švédsko je země s bohatou tradicí zpracování dřeva a úctou k lesům, které pokrývají dvě třetiny země. S lesy správně udržovanými má průmysl zpracování dřeva vedoucí pozici ve švédské ekonomice. Řada lesníků, pilařů a zpracovatelů dřeva spoléhá na zařízení Wood-Mizer, které pomáhá jejich majitelům provozovat úspěšné podnikání v oboru po celém Švédsku.

Udržitelné spravování veřejných lesů v Katalánsku s pilou Wood-Mizer

Projekt MMBB, který propojil několik městských komunit v Katalánsku úspěšně rozvíjí tzv. cirkulární ekonomiku pro efektivní a bezodpadové využití dřeva z veřejných lesů.

Revoluce na dvou kolech – zrození nové pilařské technologie

V roce 2022 slavíme 40. výročí zrození slavné pily Wood-Mizer LT40, která způsobila převrat ve způsobu jakým lidé po celém světě řežou dřevo. Tato oranžová pila s charakteristickou řeznou hlavou zavěšenou jako konzola nad ložem pily, se dvěma koly a vlečným zařízením si získala uznání a popularitu mezi pilaři po celém světě. Dnes je tato LT40 známá jako "legendární" pila.

Inspirující projekt z Kanady: Stavba domku pro hosty na břehu říčky

Přejdete přes malou lávku z hlavního bungalovu Andrew Koesslera v Britské Columbii a najdete jeho poslední výtvor - malebný domeček na břehu vybavený podkrovím s dvojlůžkem, v přízemí sedací kout a kuchyňka s tekoucí vodou.

Položky 31 až 40 z celkových 100

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!