Články

Německá truhlářská dílna řeže ohromné dubové kmeny pilou WM1000

Když se Heiner Schäfers a Aron Keidel, dva nadšenci do dřeva a krásných výrobků z něj potkali v mistrovské tesařské škole, začala se formovat ta skvělá myšlenka. Před deseti lety spolu začali pracovat a dnes provozují skutečně unikátní podnikání v německém Recklinghausenu.

Finský dealer Wood-Mizer vítá novou řadu dřevoobráběcích strojů

Howard Blackbourn, zástupce Wood-Mizer z Finska se podělil o své názory k dřevoobráběcím strojům, o své vášni pro dřevo a proč je Finsko naprosto nejskvělejší místo pro práci a život se dřevem.

Zajímavý projekt z USA: Garáž pro veterány pro Ford Auto muzeum

Americký Ford Car Club zbudoval muzeum v podobě dřevěné garáže z počátku 20. století.

Osmiúhelníkový dům: více prostoru – méně nákladů na teplo

Finský podnikatel John Ujanen využil paradoxní vlastnosti osmiúhelníkové geometrie a postavil vysoce efektivní osmiúhelníkový dům z osikového dřeva.

Velká pila zhodnocuje rodinné podnikání v Dánsku

“Když jsem začínal s podnikáním a byl jsem schopen udělat zisk, uvědomil jsem si jak je snadné obsluhovat pilu a jak je to zajímavé. Inspiruje mě to k práci s pilou každý den,” říká Thomas Andersen, majitel pily v obci Varming v Dánsku.

Mobilní pila pomáhá zákazníkům šetřit peníze na dopravě kmenů

“Už nepotřebujeme traktor na vytahání kmenů z lesa nebo náklaďák na dopravu hotových prken k zákazníkovi,” říkají bratři Geronazzovi, mobilní pilaři z Itálie.

Polská firma na luxusní nábytek ovládla trh díky pile Wood-Mizer WB2000

FAGUS, výrobce ze Sępólno Krajeńskieho v Polsku je rodinná firma zakládající si na dlouholeté tradici zkušeností. Specializuje se na výrobu nábytku z masivu, hlavně z dubu a buku. Jejich nábytek nejvyšší kvality je určen pro ložnice, obývací pokoje a jídelny.

Silná žena u ovládání pily

Bad Berka jsou malé lázně v německé spolkové zemi Duryňsko. Tady jsme se setkali se Sandrou Eule, jedinou 'ženskou' provozovatelku pily Wood-Mizer v Německu. Poznali jsme hezkou blondýnu plnou energie se srdcem i duší.

Jak dosáhnout nejlepšího zvuku velkého kostelního zvonu?

Tradiční zvony vyráběné v Německu od roku 1725 zní nyní lépe díky dubovým hlavám zavěšení zvonu a dřevěným zvonicím.

Vlastníci lesa řežou poškozené kmeny, aby zvýšili jejich hodnotu

Potřebujete vyčistit les po vichřici? Jsou v něm stromy postižené kůrovcem? Jedním z řešení je pořezat poškozené kmeny na hodnotnější dřevo pro vlastní potřebu a na prodej.

Položky 51 až 60 z celkových 100

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!