Články

Nová pilařská firma v Thajsku klade důraz na návratnost investice

Biomasová společnost rozšiřuje výrobu palet s novými pilami, které přinášejí lepší návratnost investice než tradiční stroje.

Pilařská linka Wood-Mizer v polském podniku MEBLOHIT

Díky lince Wood-Mizer polský výrobce palet zvýšil produktivitu při stejném počtu zaměstnanců. MEBLOHIT je polská firma, která palety vyrábí už řadu let. To je velice náročné odvětví, ve kterém je efektivnost výroby klíčovým faktorem úspěchu. Pan Jan Zawada, majitel firmy, se během těch let stal expertem na zvyšování této efektivity.

První instalace rozmítací pily HR250 v Polsku: výrobce palet hlásí impozantní změny ve výrobě

Rodinná firma “AMESKO”, vyrábějící palety a další dřevěný obalový materiál v polské obci Szczytkowice oznamuje růst efektivnosti v důsledku instalace nové vodorovné rozmítací pily se dvěma pilovými pásy HR250 do výrobní linky.

S pásovou pilou se může koníček pokládání dřevěných podlah změnit na úspěšné malé podnikání

Švédský chlapík Nils Ohlin vypráví jak plánuje a připravuje vyměnit rutinní práci v kanceláři za kreativní práci s dřevěnými podlahami pro zákazníky.

Pilařství na ekologické farmě ve švýcarských Alpách

Tato ekologická farma v horách je dostupná pouze horským vlakem a tak si farmář koupil malou pilu LT15, aby nebyl závislý na dopravě a využíval vlastní dřevo. “Jmenuji se Heini Hutter. Žiji na hoře Rigi ve Švýcarsku a pěstuji na ekologické farmě kozy, krávy a ovce. Už jsem tady 10 let. Ta farma je jedinečná, protože se sem můžete dostat jen horskou železnicí nebo vystoupat pěšky.”

České srubové domy: zkušenost a tradice

Malá pila Wood-Mizer LT15 s hoblovací hlavou MP100 pracuje úspěšně při stavbě českých tradičních srubových domů.

Pila Wood-Mizer řeže kmeny zkamenělého dubu

Po dvou tisíci letech pod vodou, byl kmen dubu vyzvednut, pořezán a usušen. Změnil se na báječný a cenný materiál a život tohoto dřeva přetrvá další století.

Nové video! Buďte první kdo jej zhlédne – pilařův slib!

Od práce se dřevem v mladém věku k provozování pily se svým bratrem a synem se pilař svěřuje se svou cestou životem spjatým se dřevem a se slibem, který vychází z jeho lásky k práci se dřevem.

30 let řezání ve Walesu s pěti pilami Wood-Mizer

Je to k nevíře, ale David Jones, farmář z malé vesnice Bala v severním Walesu, se přeorientoval na úplně odlišnou pracovní kariéru. “Po škole jsem chtěl zkusit něco jiného než farmaření, přestože z rodinné farmy pocházím,” říká David. “Opustil jsem tuhle rodinnou farmu a učil se tři roky, abych se stal kuchařem. Býval jsem šéfkuchařem v hotelové restauraci přímo na okraji naší vesnice Bala."

Thajská paletová firma zvětšila s jednou rozmítací pilou Wood-Mizer dvakrát produktivitu

Moderní továrna na palety nahradila dvě svislé pásové pily jednou rozmítací pilou Wood-Mizer a zdvojnásobila svou řeznou produktivitu.

Položky 61 až 70 z celkových 100

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!